BORDEAUX // PAUILLAC damastduk

I lager
SEK 1 810,00


En damastduk är en perfekt gåva till varje vinälskare. Med de detaljerade kartorna kan du gå på upptäcktsfärd i några av världens mest berömda vinregioner. Du kan använda de dekorativa kartorna för att lära dig mer om dina favoritviner och favoritregioner – vilket ger mängder av samtalsämnen för vinkännare, under vinprovningar och middagar. Du hittar enkelt just det slott eller den mark som vinet kommer ifrån och därmed får du också veta mer om regionen och uppbyggnaden.

Den här duken är för vinälskaren vars favoriter är de stora klassiska rödvinerna från områdena på vänstra stranden av floden Gironde i Bordeaux. Här hittar vi ett område med några av världens mest eftertraktade viner: Lafite Rothschild, Mouton Rothschild och Lynch-Bages, bara för att nämna några. Kartan är noggrant ritad av den erkände kartritaren Alessandro Masnaghetti och den innehåller alla vingårdar som är klassade som slott med klassificeringen 1, 2, 3, 4 respektive 5 Cru under den berömda Grand Cru-klassificeringen från 1855, i den exklusiva delen av Bordeaux-området. Färgerna på kartan visar vilka områden som hör till vilka vinslott, vilket också beskrivs i teckenförklaringen på duken.

Kartan är designad och tryckt för att passa på mitten av bordet så att hela kartan är synlig. Vindukarna har utvecklats i samarbete med Marie von Ahm, som är vinexpert och rådgivare åt ett stort antal utländska vinmärken. Duken är av jacquardväv i egyptisk bomull och därefter digitaltryckt samt ytbehandlad så den avvisar smuts och vätskor.

Stl. 140 x 280 cm