BOURGOGNE // CÔTE DE BEAUNE damastduk

I lager
SEK 1 810,00

En damastduk är en perfekt gåva till varje vinälskare. Med de detaljerade kartorna kan du gå på upptäcktsfärd i några av världens mest berömda vinregioner. Du kan använda de dekorativa kartorna för att lära dig mer om dina favoritviner och favoritregioner – vilket ger mängder av samtalsämnen för vinkännare, under vinprovningar och middagar. Du hittar enkelt just det slott eller den mark som vinet kommer ifrån och därmed får du också veta mer om regionen och uppbyggnaden.

Den här duken är perfekt för vinälskaren som gärna avnjuter vinerna från sydliga Bourgogne och i synnerhet de majestätiska vita Bourgognevinerna som kommer härifrån. Om namn som Bâtard-Montrachet, Les Perriéres och La Truffiére får igång dina smaklökar så är det här en perfekt duk. Kartan är noggrant ritad av den välkände kartritaren Sylvain Pitiot och visar i detalj alla de berömda områdena Grand Cru- och Premier Cru-områdena. Du ser vilka städer/kommuner som ingår och som har klassificerats under de franska vinlagarna AOC. Färgerna på kartan beskriver de olika områdenas klassificeringar efter kvalitet och du hittar även teckenförklaringar på duken. Bourgogne-området tillhör de dyraste jordbruksområdena i hela världen.

Kartan är designad och tryckt för att passa på mitten av bordet så att hela kartan är synlig. Vindukarna har utvecklats i samarbete med Marie von Ahm, som är vinexpert och rådgivare åt ett stort antal utländska vinmärken. Duken är av jacquardväv i egyptisk bomull och därefter digitaltryckt samt ytbehandlad så den avvisar smuts och vätskor.

Stl. 140 x 280 cmOm damastduk med ytbehandling
  • Vävda av 100 % egyptisk, dubbeltvinnad kammad bomull. Produkten är efterbehandlad så den är skyddad mot fläckar och smuts.

  • Tvätta i 60°C.

Goda råd
  • Vi rekommenderar att du viker upp produkten helt innan tvätt och inte överfyller tvättmaskinen. Produkten är lätt att sträcka efter tvätt.

  • Vi rekommenderar att dukar får hänga och lufttorka eftersom det ger slätare resultat.

  • Kom ihåg att följa tvättanvisningarna eftersom tvätt i 60 °C får bomull att "öppna" sig och bli helt ren. Många tror att de skonar duken genom att tvätta i 40°C men produkterna är gjorda för att klara högre temperatur.

  • Dukar med ytbehandling kan användas under längre tid och torkas av med en trasa eftersom vätska läggar sig som pärlor på ytan. Ytbehandlingen försvinner med tvättarna men det bevaras till efter 10-15 tvättar.

  • Kan strykas, men inte varmare än 150°C (2 prickar)