CASTELLARIS damastduk White

I lager
SEK 1 900,00

Design  Diana Holstein

CASTELLARIS är speciellt utvecklat för Koldinghus med anledning av slottes 750-årsjubileum. Designern bakom är Diana Holstein som har designat flera dukar åt oss. Diana var det uppenbara valet till uppgiften - hennes stil är klassisk och passar bra till det kungliga, som slottet Koldinghus står för. Att hon dessutom är smyckesdesigner är pricken över i, eftersom 750-årsjubiléet markeras med utställningen ”Maktens smycken”.

Duke str. 140 x 246 cm

Om designen säger Diana Holstein
”Min inspiration till jubileumsduken, CASTELLARIS, för Koldinghus kommer i hög grad från Exner-parets tak och de ljuskonstruktioner som de har skapat till stället. Jag såg stjärnor överallt - från de stora strålformade stjärnorna i Ruinsalen till den eleganta ljuskonstruktionen i Kyrksalen. På sommaren är gräsplanen framför slottet en mycket populär samlingsplats för de boende i Kolding. Här njuter de av sena kvällar under stjärnhimlen. Det var därför helt självklart för mig att arbeta med stjärnhimlen som grundtema till mönstret. Att Koldinghus är en medeltida borg förnekar sig inte heller. Stället kan nästan verka skrämmande första gången man ser det. Därför var det viktigt för mig att få med det elementet i form av ett kraftigt mönster, som nästan är gallerliknande i sitt uttryck. Till slut blev det en grafisk hälsning till stället i dukens mönster, där konturerna av det karakteristiska tornet står i horisonten och var man anar att solen går upp över Kolding. ”

Om Koldinghus
Sedan mitten av 1200talet har Koldinhus tronat från slottsbanken som stadens kännetecken. Koldinghus var ett viktigt centrum för området runt Kolding, men branden 1808 satte stopp för slottets politiska och ekonomiska inflytande. Ruinen har dock förblivit en kulturell symbol. Slottet har under många år blivit restaurerat och framstår idag som ett kulturellt fyrtorn som lockar många tusentals turister till Kolding.