FINNSDOTTIR damastduk White

I lager
Från
SEK 1 680,00

Design Thora Finnsdottir

En klassisk julduk med modern touch och stjärnan som stämningsskapande designelement. Duken har en fläckavvisande yta som är välkommen vid julens måltider, och är i sin essens så elegant att den snabbt blir ovärderlig på julbordet under jularna som komma skall.

Bakom designen står den dansk-isländska keramikern Thora Finnsdottir. Hennes keramiska universum och unika formgivning har transformerats till vävningar i nära samarbete med Georg Jensen Damask. Duken har ett levande och lekfullt nät som blåser liv i det universella stjärnmotivet som hör till julen.

Den vita julduken FINNSDOTTIR är en ny klassiker som med sin enkla skönhet bjuder in estetiken till bordet och låter en rikedom av stjärnor att lysa upp. Ett elegant underlag för en snövit dukning och minst lika fin i sällskap med julens alla färger, både de traditionella som nya julfärgerna.

FINNSDOTTIR-designen finns även som bordlöpare.Om damastduk med ytbehandling
  • Vävda av 100 % egyptisk, dubbeltvinnad kammad bomull. Produkten är efterbehandlad så den är skyddad mot fläckar och smuts.

  • Tvätta i 60°C.

Goda råd
  • Vi rekommenderar att du viker upp produkten helt innan tvätt och inte överfyller tvättmaskinen. Produkten är lätt att sträcka efter tvätt.

  • Vi rekommenderar att dukar får hänga och lufttorka eftersom det ger slätare resultat.

  • Kom ihåg att följa tvättanvisningarna eftersom tvätt i 60 °C får bomull att "öppna" sig och bli helt ren. Många tror att de skonar duken genom att tvätta i 40°C men produkterna är gjorda för att klara högre temperatur.

  • Dukar med ytbehandling kan användas under längre tid och torkas av med en trasa eftersom vätska läggar sig som pärlor på ytan. Ytbehandlingen försvinner med tvättarna men det bevaras till efter 10-15 tvättar.

  • Kan strykas, men inte varmare än 150°C (2 prickar)

  • Val av storlek på duken beror på hur mycket överhäng du vill ha. Vi rekommenderar 25-25 cm vid bordets ändar för att få vackert fall. Om du har ett bord på exempelvis 1 x 2 meter rekommenderar vi storleken 140 x 240 cm.