H.C. ANDERSEN damastduk Gardenia

I lager
Från
SEK 2 110,00

Design Inger M. Blegvad Klint

Damastduken i den enastående H.C. ANDERSEN-designen är fylld av äventyrlig berättarglädje och särskiljer sig som ett poetiskt och stilrent inslag i bordets dukning.

H.C. Andersen är berömd för sitt bidrag till världslitteraturen man han var även en duktig papperskonstnär. Arkitekten och designern Knud V. Engelhardt började på 1920-talet att designa utifrån H.C. Andersens papperskonst – en design som slutfördes 1951 av Inger Blegvad Klint. Motiven har vävts in i duken till en mångfaldig berättelse där den fula ankungen finns sida vid sida med andra oförglömliga äventyr och vacker papperskonst. Vårt samarbete med danska kungahuset började redan 1952 med H.C. ANDERSEN-duken då drottning Ingrid gjorde sin första av många beställningar till det danska kungahuset.

H.C. ANDERSEN-duken i den vackra färgkombinationen Gardenia är en klassiker i vår kollektion. Den relanserades under 1990-talat och används ofta vid födelsedagar eller andra högtider vilket bringar mycket glädje till både barn och vuxna. Matchande tygservetter fulländar dukningen.