MAY damastduk Rye

I lager
Från
SEK 1 640,00

Design Susanne Brenøe

En tidlös damastduk som fångar ögonblicket, då blommorna i maj månad singlar från träden och landar mjukt under dem. Duken är ett poetiskt inslag till dukningen och skapar en somrig och feminin stämning med sitt organiska formspråk, där blombladen strör sig utåt från dukens mitt.

MAY-designen är handplockad från vårt arkiv, som är fullt av vackra textildesigner med en tidlös tjusningskraft. Duken designades från början 1989 av målaren och grafikern Susanne Brenøe med inspiration från majlandskapet, då träden blommar i fullt flor och blomningen är fylld av poesi. Designen framkallar den vackra synen av små vita blomblad som har landat lite var som helst på duken efter rundhagtornens blomning.

I färgen Rye lyser den enkla motivet av flyende blomblad upp på den bruna bakgrunden som fått sin inspiration från böljande rågfält. Duken utstrålar en nordisk elegans som året om kan vara underlag till att från den enkla monokroma dukningen till en poetisk berättelse i flera färger, som fulländas med årstidens grenar, gräs och blommor.

MAY-designen finns även som bordslöpare och bordstabletter. Matchande tygservetter fulländar dukningen.